When I tried to run the project, It shows an error...

Discussion in 'Web App and Programming' started by _21713, Feb 4, 2018.

  1. _21713

    _21713 Member
    Alumni

    Joined:
    Jan 30, 2018
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    When I tried to run the project, It shows an error "VT-x is disabled from BIOS". I have enabled it, But now when I am trying to run the project it ...
    It logs the following error:

    05:34 PM Executing tasks: [:app:assembleDebug]

    05:35 PM Gradle build finished in 1m 19s 943ms

    05:36 PM Emulator: init: Could not find wglGetExtensionsStringARB!

    05:36 PM Emulator: getGLES2ExtensionString: Could not find GLES 2.x config!

    05:36 PM Emulator: Failed to obtain GLES 2.x extensions string!

    05:36 PM Emulator: Could not initialize emulated framebuffer

    05:36 PM Emulator: emulator: ERROR: Could not initialize OpenglES emulation, use '-gpu off' to disable it.

    05:36 PM Emulator: Process finished with exit code -1073741819 (0xC0000005)

    05:54 PM Emulator: emulator: ERROR: Missing initial data partition file: C:\Users\Gazelle\.android\avd\Nexus_5X_API_24.avd/userdata.img

    05:54 PM Emulator: init: Could not find wglGetExtensionsStringARB!

    05:54 PM Emulator: getGLES2ExtensionString: Could not find GLES 2.x config!

    05:54 PM Emulator: Failed to obtain GLES 2.x extensions string!

    05:54 PM Emulator: Could not initialize emulated framebuffer

    05:54 PM Emulator: emulator: ERROR: Could not initialize OpenglES emulation, use '-gpu off' to disable it.

    05:54 PM Emulator: Process finished with exit code -1073741819 (0xC0000005)

    05:54 PM Emulator: init: Could not find wglGetExtensionsStringARB!

    05:54 PM Emulator: getGLES2ExtensionString: Could not find GLES 2.x config!

    05:54 PM Emulator: Failed to obtain GLES 2.x extensions string!

    05:54 PM Emulator: Could not initialize emulated framebuffer

    05:54 PM Emulator: emulator: ERROR: Could not initialize OpenglES emulation, use '-gpu off' to disable it.

    05:54 PM Emulator: Process finished with exit code -1073741819 (0xC0000005)

    05:55 PM Emulator: emulator: ERROR: Missing initial data partition file: C:\Users\Gazelle\.android\avd\My_Phone.avd/userdata.img

    05:55 PM Emulator: init: Could not find wglGetExtensionsStringARB!

    05:55 PM Emulator: getGLES2ExtensionString: Could not find GLES 2.x config!

    05:55 PM Emulator: Failed to obtain GLES 2.x extensions string!

    05:55 PM Emulator: Could not initialize emulated framebuffer

    05:55 PM Emulator: emulator: ERROR: Could not initialize OpenglES emulation, use '-gpu off' to disable it.

    05:55 PM Emulator: Process finished with exit code -1073741819 (0xC0000005)
     
    #1
  2. Rakesh Deshpande

    Rakesh Deshpande Moderator
    Simplilearn Support

    Joined:
    May 3, 2016
    Messages:
    716
    Likes Received:
    48
    This error is related to your emulator, I would suggest you to please create another instance of Virtual Phone and try it again. I am guessing that you're not working on your Office laptops as it is challenging to turn the VT -x bios. However, you can below article if that helps.

    https://androidblog1.quora.com/
     
    #2
  3. Ravi T

    Ravi T Active Member
    Simplilearn Support

    Joined:
    Jan 8, 2018
    Messages:
    40
    Likes Received:
    1
    Hi Learner,
    VT-x is nothing but a permission in your bios menu to let virtual machine run over your computer. to enable it you go to the bios menu during startup of your system. There, in the system diagnostics, you shall find the option to enable it. Restart your system after enabling an then it will work fine. Follow the bellow steps for further guidance.:


     
    #3

Share This Page