Unable to load course...

Discussion in 'General Discussions' started by Nathanavilez, Apr 9, 2016.

  1. Nathanavilez

    Nathanavilez New Member
    Alumni

    Joined:
    Apr 11, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Unable to load course
     
    #1
  2. Alisha_1

    Alisha_1 Simplilearn Support Community Manager
    Staff Member Simplilearn Support

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Messages:
    1,170
    Likes Received:
    49
    Hi Nathan,

    Please let us know the error you are facing while going through the course as we are able to go through the course from your account without any hassle.
     
    #2
  3. Satpal Chawla

    Satpal Chawla Member

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    My course :Microsoft Project 2013" not loading since last 3 days. Support ticket 834345.
     
    #3
  4. Alisha_1

    Alisha_1 Simplilearn Support Community Manager
    Staff Member Simplilearn Support

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Messages:
    1,170
    Likes Received:
    49
    Hi Satpal,

    I tried calling you on your contact number but could not connect.

    Request you to try accessing LMS in incognito mode of google chrome and let me know if it is working fine. If still not then please take internet speed test in the following link http://www.speedtest.net/ and send us the results through ticket number 834345 so that we can take this forward.

    I tried accessing the course from your account from our end and it was working fine hence request you to please perform the above mentioned steps.
     
    #4
  5. Satpal Chawla

    Satpal Chawla Member

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi Alisha,

    On 15th April I was not available till 4 PM. In evening, I got a call from development team and found to my surprise that course was running fine in Chrome. Issue in Firefox got resolved post upgrading flash player . That day I had completed the course without any issue.

    Today I tried to open another course "Microsoft® Excel® 2013 Foundation: MOS Certification" and again getting buffering issue. Kindly find my comments in support ticket 834345 for your review.

    I am little confused why program suddenly gives buffering issue.

    Thanks,
    Satpal
     
    #5
  6. Alisha_1

    Alisha_1 Simplilearn Support Community Manager
    Staff Member Simplilearn Support

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Messages:
    1,170
    Likes Received:
    49
    Hi Satpal,

    Buffering issues with slow internet connection in general is a known issue. Unfortunately we do not have any immediate fix for this. Video Buffering issues is a knows issue which impacts quite a few customers. We are working on getting this fixed. Till then request you to please try incognito mode of Google Chrome.
     
    #6
  7. Wayne Longdon

    Wayne Longdon Member

    Joined:
    Apr 22, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I am having a similar issue where I log in and get a blue progress bar that just sits there. Was working yesterday fine, tried Firefox, Chrome and IE as well as incognito/private browsing; just sits there. ideas?
     
    #7
  8. Alisha_1

    Alisha_1 Simplilearn Support Community Manager
    Staff Member Simplilearn Support

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Messages:
    1,170
    Likes Received:
    49
    Hi Wayne,

    I have escalated the issue to our product Team. Please allow us 1-2 business days to resolve this issue and get back to you with a update.
     
    #8
  9. Alisha_1

    Alisha_1 Simplilearn Support Community Manager
    Staff Member Simplilearn Support

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Messages:
    1,170
    Likes Received:
    49
    Hi Wayne,

    The issue is fixed. Please login to your LMS account to continue your learning.
     
    #9
  10. Vaibhav Yadav

    Vaibhav Yadav New Member
    Alumni

    Joined:
    Mar 25, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    hi,
    I am still getting this same issue when i am login to my courses. Please check.
     
    #10
  11. Anupam_320

    Anupam_320 Member

    Joined:
    May 22, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Even I am getting the video issue today
     
    #11
  12. Alisha_1

    Alisha_1 Simplilearn Support Community Manager
    Staff Member Simplilearn Support

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Messages:
    1,170
    Likes Received:
    49
    Hi Vaihav and Anupam,

    Please drop an e-mail through help and support from your LMS portal and one of our technical team member will look into it and resolve your concern.
     
    #12
  13. ROHIT SRINIVAS(3444)

    Joined:
    Jul 3, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi Team-
    Are there issues with video buffering? I am experiencing 'slow buffering' of the online tutorials that is affecting my learning pace. I have fairly good connection speed at home, and surprisingly the buffering issue persists even if I log in from office. Surely offices can't afford to have slow connections right? Could your technical team please look into this?

    P.S. The issue came up lately. I didn't have any problems so far from the time I subscribed to the course last month, except since early this week the slowness has come up.
     
    #13
  14. Alisha_1

    Alisha_1 Simplilearn Support Community Manager
    Staff Member Simplilearn Support

    Joined:
    Sep 10, 2015
    Messages:
    1,170
    Likes Received:
    49
    Hi Rohit,

    We have been facing this issue again lately, we are fixing it at the earliest, please try a different browser, delete cookies and unwanted files and let me know if you still face the same issue.
     
    #14
  15. MUBASSHIR SHAIKH

    Joined:
    Apr 1, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    2
    Hi,
    I am getting the following error on starting self learning course. Error loading player: No playable sources found.
    It is related to browser i think. Would you please guide.
     
    #15
  16. Kavana

    Kavana Moderator
    Staff Member Simplilearn Support

    Joined:
    Feb 23, 2016
    Messages:
    604
    Likes Received:
    7
    Hi Mubasshir,
    I would request you to please update your flash player:
    1. Click on the Secure button (address bar)
    2. Click on Site settings
    3. Under the Settings tab, click on Flash drop down to Allow Flash
    4. Then Refresh LMS page to fix these issues.
    Regards,
    Team Simplilearn
     
    #16
  17. Shannon OLeary

    Shannon OLeary Customer
    Customer

    Joined:
    Jun 21, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I am having the same issue Wayne had back in 2016 where once I login to simplilearn I get a blue progress bar that just sits there. I have tried using different browsers and using incognito mode to try and access my simplilearn home screen with no success. Please help!
     
    #17
  18. mikey

    mikey New Member

    Joined:
    Mar 13, 2019
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    unable to load course
     
    #18
  19. Kavana

    Kavana Moderator
    Staff Member Simplilearn Support

    Joined:
    Feb 23, 2016
    Messages:
    604
    Likes Received:
    7
    Hi Mikey,
    Hope are you doing well.
    I would request you to please update your flash player on your Chrome browser:
    1. Click on the Secure button (address bar) or Lock Symbol
    2. Click on Site settings
    3. Under the Settings tab, click on Flash drop down to Allow Flash
    4. Then Refresh LMS page to fix these issues.
    Regards,
    Team Simplilearn
     
    #19
  20. _60946

    _60946 Member

    Joined:
    Apr 10, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
     
    #20
  21. Sahil Sareen

    Sahil Sareen Customer
    Customer

    Joined:
    Jun 19, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi Team,

    I am facing this issue, the self learning videos are just buffering. I have tried to remove cookies and my internet speed is perfectly fine.
    Kindly help!
     
    #21
  22. Chethan.R

    Chethan.R Moderator
    Staff Member Simplilearn Support Alumni

    Joined:
    Apr 30, 2015
    Messages:
    174
    Likes Received:
    0
    Kindly follow the below mentioned troubleshooting steps:

    1>Clear your cookies and cache memory.
    2>Try logging in with a different browser.
    3>Allow the flash on the google chrome browser
    4>Updating your current browser, preferred- (Mozilla Firefox or Google Chrome)
     
    #22
  23. Sahil Sareen

    Sahil Sareen Customer
    Customer

    Joined:
    Jun 19, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Hi Chethan,

    Thanks for your reply, I tried all of the options above, but nothing worked, still getting the same issue.
     
    #23
  24. Sameer Govindan

    Sameer Govindan Administrator
    Staff Member Alumni

    Joined:
    Oct 12, 2015
    Messages:
    140
    Likes Received:
    4
    I request you to kindly share the URL your are using to login and share the screenshot of the error you get while playing the Data Science with Python Self learning videos.
     
    #24
  25. Sahil Sareen

    Sahil Sareen Customer
    Customer

    Joined:
    Jun 19, 2019
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0

    Attached Files:

    #25
  26. Sameer Govindan

    Sameer Govindan Administrator
    Staff Member Alumni

    Joined:
    Oct 12, 2015
    Messages:
    140
    Likes Received:
    4
    I request you to kindly follow the below mentioned steps"
    1. Click on Secure button
    2. Click on Site settings
    3. Under Settings tab, click on Flash drop down to Allow Flash
    4. Then Refresh LMS page to fix these issues.

    If you still have issues, kindly raise a help and support ticket and share your contact no and best time to call, so that we can take a screenshare of your System and check the issue.
     
    #26

Share This Page